Udsigt over Indholdet Grougaldur (FM)

Den ældre Edda
En samling af de nordiske folks ældste sagn og sange

Oversat og forklaret ved
Finnur Magnusson

Udsigt over Indholdet af Groas Tryllesang

Sönnens förste Tiltale til hans afdöde Moder ved Indgangen til hendes Gravhöj. (1) Groa spör om hans Ærende. (2) Sönnens Svar og Klage over en, efter hendes Befaling, ham forestaaende vanskelig (Frier)-Reise. (3) Moderens tröstende Tiltale. (4) Sönnen begjærer Moderens kraftige Velsignelser, som kunne beskytte ham paa det farlige Tog. (5) De fölge i ti Sangvers, nemlig: Et mythisk-mystisk Raad. (6) Löfte om Nornen Urdas vigtige Beskyttelse paa Vejen. (7) Velsignelse mod Elvenes Rasen; (8) mod væbnede Fiender; (9) mod Fængsel og Baand; (10) mod Storm og Hav; (11) mod Frost og Koldbrand; (12) mod natlige Gjenfærd; (13) mod Jætter, som pröve Vandrerens Forstand (med Gaader og Spörgsmaal). (14) Opmuntring til at trodse alle Farer. (15) Tryllesangens formanende og velsignende Slutning. (16)