Bruker:JJ.Sandal

Fra heimskringla.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk.gif Islandsk.gif


Jon Julius Sandal.

Jeg heter Jon Julius Sandal og er grunnlegger av heimskringla.no. Jeg har arbeidet med prosjektet i flere faser siden 1997.

Jeg er født i Reykjavík på Island i 1969 og har vært bosatt i Norge siden 1995. Jeg er utdannet førskolelærer, bor i Oslo med kone og barn og arbeider som pedagogisk leder i Oslo Kommune. Det finnes forresten en omtale av meg på Wikipedia. Jeg er politisk aktiv, tidligere folkevalgt for Venstre, men er nå aktivt medlem av Miljøpartiet De Grønne (MDG). Jeg har engasjert meg i den politiske debatten, bl.a. om integrering, kvaliteten i barnehagene og lokaldemokrati. Du finner meg også på Facebook.

Interesser

Som en kanskje forstår av dette prosjektet er jeg opptatt av formidling av kultur og kunnskap. Foruten å veve på heimskringla.no, er min store lidenskap å reise rundt i kulturlandskapet for å oppsøke kulturminner; helleristninger, megalitter og andre fornminner. Jeg begynner å bli godt kjent med fortidsminner i Danmark og det sørlige Sverige og Norge. Favorittstedet er Bohuslän i Sverige.

Jeg har alltid vært engasjert i det som skjer rundt meg, i samfunnet og ute i verden, og viser gjerne min solidaritet med andre. Jeg er tilhenger av et flerkulturelt fellesskap, valgfrihet og mangfold. Jeg er ateist, tvers i gjennom sosialliberal og aktivt medlem av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Musikk er en stor del av mitt liv og i mine yngre dager var jeg aktiv innefor det alternative musikkmiljøet på Island. Bl.a. som vokalist i pønkebandene Sogblettir og Niður fra 1986-1995.

Jeg samler på filmer, og liker best science fiction, eventyr-, monster- og dinosaurfilmer. En absolutt favoritt er filmene av Ray Harryhausen. Japanske Godzilla er også en stor favoritt. Selvsagt har jeg også en anstendig samling med vikingfilmer. TV-serier og damefilmer er ikke noe for meg :-)

Slektsgransking

Jeg har gjort noe slektsgransking og funnet ut at jeg nedstammer fra mange av sagaenes helter og heltinner. Bl.a.: Aud den dyptenkte, Egil Skallagrimsson, Grjotgard Herlaugsson, Gudrun Osvivsdotter, Harald Hårfagre, Ingolv Arnesson, Melkorka Myrkjartansdatter, Snorre Sturlason, Torfinn Karlsevne, Torgeir gode på Ljósavatn, Torbjørn 'sur' Torkelsson, Geirmund 'heljarskinn' Hjørson m.fl. (Kilde:islendingabok.is)

Jeg har m.a.o. kunnet spore min slekt tilbake til forhistoriske kongeslekter og de gamle guder, urkreftene og Fornjot den gamle. Mer om dette senere.

Bilder fra Bohuslän