Vikingkongen

Fra heimskringla.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Velg språk Norrønt Islandsk Norsk Dansk Svensk Færøysk
Denne teksten finnes på følgende språk ► Norsk.gif


Vikingkongen
Bokomtale av Jon Julius Sandal


Vikingkongen2.jpg

Vikingkongen
Torgrim Titlestad
Erling Skjalgssonselskapet 2005
ISBN: 8291640246


Vikingkongen omhandler historien om Erling Skjalgsson og er en populærvitenskapelig bearbeidelse av tidligere utgitt materiale fra Torgrim Titlestad. Boken beskriver Erling Skjalgssons bakgrunn, oppvekst, dramatiske liv og død. Historien starter ca. 90 år før Erling Skjalgssons fødsel med slaget ved Hafrsfjord i 872. Slaget ved Hafrsfjord er av betydning for den senere inntreden av Erling Skjalgsson som en av norgeshistoriens markante personer. Vi blir kjent med maktspillet, kampen for selvstendighet og alliansebyggingen mellom de ulike aktørene, kongene Olav Tryggvason, Olav Haraldsson, Knut den mektige og Håkon Jarl. Dette er et maktpolitisk drama av stor betydning for Norges historie. Det politiske dramaet avsluttes med slaget på Stiklestad et og et halvt år etter at Erling Skjalgsson ble drept av Aslak Fitjeskalle 21. desember 1028.

Vikingkongen er en lettlest og spennende bok som gir god og oversiktlig innsikt i vikingtidens maktspill. Boken er innbundet og rikt illustrert. Torgrim Titlestad har tidligere skrevet bøkene Konge mellom jarlar (1995), Kampen om Nordvegen (1996), Norge blir et rike (2000) og Erling Skjalgsson - Rygenes konge (2002).

Jon Julius Sandal


Andre udgivelser fra Saga Bok / Erling Skjalgssonselskapet:

Vikingenes Russland.jpg Landnamabok.jpg Eindrideogerling2.jpg Erling Skjalgsson rygenes konge.jpg Torddenhardbalne.jpg Fagerskinna (bok).jpg