Da Fanden vilde skabe

Fra heimskringla.no
Hopp til: navigasjon, søk
Har du husket å støtte opp om ditt favoritt kulturprosjekt? → Bli en Heimskringla-venn og gi et bidrag til Heimskringla.no.

Velg språk Norrønt Islandsk Norsk Dansk Svensk Færøysk
Denne teksten finnes på følgende språk ► Dansk.gif


Carl Chr. Th. Andersen
(1828-1883)
Islandske Folkesagn og Eventyr

Da Fanden vilde skabe
i dansk oversættelse ved
Carl Andersen
1864


Djævelen vilde ikke være ringere end Gud og gav sig derfor engang ilav med at skabe et Menneske. Men det Forsøg slap han daarlig fra; thi istedetfor et Menneske skabte han en Kat, og den manglede endda Skindet. St. Peter ynkedes da over denne Skabning og skabte et Skind til Katten hvorom det hedder i Visen:

»Fanden fik en skindløs Kat,
Hvor han skabe gad en Mand,
Da tog Hellig Peter fat,
Katteskindet skabte han.« 

Men Skindet er da ogsaa det Eneste paa Katten, som bliver regnet for Noget.


HEIMSKRINGLA er et privat initiativ. Prosjektet mottar ikke noen form for offentlig støtte. Vi har kun utgifter og ingen faste inntekter. Kostnader til teknisk drift og utstyr bæres av privatpersoner. Alle økonomiske bidrag mottas derfor med stor takk. Ønsker du eller ditt foretak å støtte prosjektet økonomisk? Ta gjerne kontakt med oss, eller bruk vårt norske kontonummer 97105024499. Du kan også støtte oss via vårt Vipps-nummer 78431. For utenlandske bidrag bruk vårt IBAN-nummer NO6897105024499, med SWIFT-kode: DNBANOKK eller SEPA-kode: SKIANOBB. En kan også overføre penger til HEIMSKRINGLA via PayPal eller vippse via mobilen til 78431. Vi selger også fast annonseplass på venstre sidemeny til rimelig pris. Alle bidragsytere krediteres med navn for sine bidrag.