Forord (Udsigt over den norsk-islandske filologis historie)

Udsigt over den norsk-islandske filologis historie

Forord

I denne korte fremstilling har jeg villet give en oversigt over det arbejde, der i tidernes løb er gjort for den særlige islandsk-norske filologi i dens forskellige grene. Det var oprindelig hensigten at medtage mytologi og sagnhistorie i ét kapitel: af forskellige grunde er et sådant dog udeladt. Det har ikke kunnet undgås, at fremstillingen - særlig i visse afsnit — er bleven noget skematisk. Vigtigere enkeltafhandlinger skulde dog helst nævnes, selvom der ikke var plads til at omtale dem nærmere, hvad der da heller ikke altid er nødvendigt. De rent sproglige afhandlinger er så talrige, at kun de vigtigste kunde nævnes; det måtte da delvis bero på skøn, hvilke medtoges. For det meste er jeg gået ned til den nyeste tid. — Jeg håber, at også de studerende vil kunne have gavn af bogen, selv om den ikke er mere detaljeret.

F. J.